Camelina – den enda oljan du behöver! 

En allround-olja i köket, lika smakrik som olivolja med högre kokpunkt än rapsolja. Vår camelinaolja är lika bra för insidan som utsidan och dessutom ekologiskt odlad, helt utan konstgödsel eller bekämpningsmedel. Det är svårt att inte bli exalterad över den och allt du kan använda den till!

 • 2 tsk ger dig dagsbehovet av omega 3
 • Rik på E-vitamin (antioxidanter)
 • Mild, rund och nötig smak
 • Mjukgörande & vårdande för hud och hår
 • Lång hållbarhet (upp till 2 år oöppnad)

Bästa vännen i köket

Camelinaolja har en mild, rund och nötig smak och kan ersätta alla andra oljor i köket. Använd den i dippsåser, dressingar och marinader, eller för att steka och fritera i, baka och rosta med och till och på grillen. Den höga koncentrationen av E-vitamin gör nämligen att camelinaolja tål höga temperaturer (över 245 °C) och att den är motståndskraftigare mot härskning än de flesta andra oljor (upp till två år i oöppnad förpackning).

Nästa generations functional food

Camelinaolja innehåller mer än dubbelt så mycket omega 3 som 6 (ca 46 % omega 3, 19 % omega 6 och 14 % omega 9). Det är en närapå perfekt balans som inte återfinns naturligt i någon annan olja (2:1). Camelinaolja är också rik på E-vitamin (antioxidanter) som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. 2 tsk camelinaolja motsvarar dagsbehovet av omega 3.

Fröer med gott om smak och karaktär

Våra torrostade camelinafrön är lika näringsrika som vår camelinaolja och dessutom naturligt laddade med både fibrer och protein. Perfekta som hälsosamt topping på allt från frukostgröt och hembakat till sallad och sushi!

 • Ett svensk, ekologiskt och
  kravcertifierat alternativ till utländska fröer och nötter
 • Fullspäckade med protein
  och fibrer
 • Naturligt rika på omega 3 i
  unik balans med 6 & 9
 • Ger nötig smak utan nötter
 • Ersätter chia-, vallmo- och
  sesamfrön

Välgörande naturprodukt & läkande olja

E-vitamin och omegafettsyror, som vår camelinaolja är laddade med, är populära i hud- och hårvårdsprodukter. De gör under för att skydda och reparera torr hud, förebygga rynkor och ge näring åt sprött och torrt hår. Men vår olja kan även användas precis som den är, som närande och ekologisk hud- och hårvård. 

Smörj in dig med camelinaolja i stället för hudlotion efter duschen, eller använd några droppar som en hårinpackning i nytvättat hår, för att lindra torr hårbotten. Massera in i torra nagelband, behandla torra fötter eller droppa några droppar i badvattnet för ett aromatiskt och välgörande bad.

Dagsbehovet av omega 3

Visste du att 2 tsk camelinaolja motsvarar dagsbehovet av omega 3? Antingen tar du oljan på en sked och får i dig den på så sätt eller så gör du som många svenskar redan gör, använder den i din dagliga matlagning.

PROVA VÅR CAMELINA IDAG

Fri frakt på ordrar över 600 kr, annars 69 kr i frakt