Näringsrik olja för din bästa vän

Alla hästar, och i synnerhet avelsston, unghästar, äldre hästar och hästar som tränar och tävlar mycket, mår bra av en hälsosam balans av fleromättade fetter och E-vitamin i kroppen. För att undvika de vanligaste hälsoriskerna för aktiva hästar och fortsätta orka prestera på topp kan de också behöva extra tillskott av energi.

Vår kallpressade camelinaolja är KRAV-certifierad och odlad helt utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Den är rik på Omega 3 och ger din häst ett 100 % ekologiskt och välbalanserat tillskott av essentiella fetter. E-vitamin reducerar oxidativ stress vilket betyder att den tex hjälper till att bygga upp muskler i kroppen. En riktig superfood för din fyrbenta atlet! Den höga koncentrationen av E-vitamin i camelinaolja ger den även en längre hållbarhet än många andra oljor och gör att den kan förvaras i rumstemperatur utan att härskna.

Camelinaoljans beståndsdelar hjälper till att:

  • Boosta djurets energi
  • Skydda mot inflammationer
  • Hjälpa rörlighet och läkning
  • Optimera skyddet mot allergiska reaktioner
  • Bibehålla starka ben, god kvalitet på hud och päls
  • Främja ett lugnt temperament

För oss som vill ge våra hästar det bästa

Regelbundet tillskott av omega 3 och andra essentiella fettsyror som återfinns i vår camelinaolja kan när det ges till häst stödja skyddet mot inflammationer, främja rörlighet och läkning, optimera skyddet mot allergisk hyperaktivitet,
bibehålla benstruktur och kvalitet på hud, päls och hovar, samt bidra till ett lugnt temperament.

Köp olja för hästen

Rik på E-vitamin

Camelinaolja är även naturligt rik på E-vitamin (antioxidanter) som brukar ges till unghästar och högpresterande sporthästar samt dräktiga ston för att bidra till skyddet mot irritation och
inflammation samt för att främja syresättning av muskler och vävnader.

Köp olja för hästen

Hästar är en livsstil

Jag är grundare och ägare till Camelina of Sweden och född och uppväxt med hästar, med meriter som Svår hoppning och flera SM-guld i laghoppning i bagaget. Det är kärleken till hästar som driver mig, både i min roll som ryttare och med avseende på de produkter vi tar fram till häst. 

Som hästägare är jag noggrann med att jobba förebyggande. Målet är att skapa ett ekipage i harmoni. Redan innan jag började arbetet med camelina nördade jag ner mig i vad som var bra fodermässigt för hästen. Tyvärr upptäckte jag att det finns mycket okunskap, även hos oss som arbetat med hästar länge, och mycket hästfoder som inte alls bidrar till en väl fungerande maghälsa. Och utan det spelar inget annat någon roll. Det gäller ju både hästar och människor!

Ridning och hästar är något jag aldrig tröttnar på. Men med åren har jag gått från att vara väldigt prestationsinriktad till att bli mer intresserad av vägen till tävling. Arbetet med att bygga ett förtroende mellan mig och hästen gör idag att tiden mellan tävlingar är minst lika rolig. För tävlar aktivt gör jag fortfarande. Jag har även egna hästar och driver avel i liten skala där jag avlar på mina före detta tävlingshästar för att ta fram nya talanger. Och så har min dotter ett busigt litet russ.

En annan aspekt som lockar mig med ridsporten är vad den betyder för kvinnor, både unga och äldre. Jag ärvde hästintresset från min mamma och pappa, och idag är jag stolt och glad över att se min dotter gå i samma fotspår. Det är fostrande att vara med hästar. Man kan inte vara chef över något som väger 600 kg, man måste vara en ledare – rak, tydlig, lyhörd och kunna locka fram det bästa ur individen. Därför är det föga förvånande att det enligt färska universitetsstudier är procentuellt sett många ”hästtjejer” som når chefspositioner i yrkeslivet . Jag gillar också att hästintresset blir ett familjeföretag där alla blir involverade. En ryttare behöver ju ett helt team, och i början är det ofta mamma och pappa.

Till grund för allt ligger dock som sagt min kärlek till hästar och ridning. Men jag insåg ganska snart att jag inte ville ha det som ett heltidsjobb. För mig är hästarna och förblir ett andningshål, som har gjort att jag har orkat köra så hårt i yrkeslivet och jag är oerhört glad över att, i Camelina of Sweden, kunna kombinera min karriär med min stora passion.

”Under ett års tid har vi haft problem med allergier, dålig päls och klåda samt försämrat allmäntillstånd på vår häst Nevada. Listan på produkter vi använt för både invärtes och utvärtes bruk kan göras lång… Men nu med camelina känns det som vi äntligen hittat rätt. Nu är hon gyllene igen, eller camelinaglow som vi kallar det"

Siri Swärd, elitryttare hoppning

”En av våra hästar som alltid haft problem med magen är nu mycket bättre och vilka fina glansiga pälsar alla våra hästar fått. Vi är otroligt nöjda med camelinaoljan.”

Nora Andersson, rising star hoppryttare